Mandag 16. mars 2020
Mange mennesker er engstelig og bekymret for hva fremtiden vil bringe. Denne frykten kommer av usikkerhet. Vi frykter ikke det ukjente. Vi frykter det vi tror vi vet om det ukjente. Frykt eksisterer ikke andre steder enn i sinnet. Det eneste vi behøver å frykte er frykten selv. Altfor ofte tenker vi i form av verst tenkelig-scenarier. Bytt ut frykten for det ukjente med nysgjerrighet. Hva er det best tenkelige utfallet av situasjonen vi står overfor? Ha tillit til og tro på at alt kommer til å ordne seg til det beste.

Søndag 15. mars 2020
Sjansene for at jeg og du som leser dette blir å dø av Corona viruset, er mikroskopiske. Faktisk er det større sannsynlighet at vi vinner i lotto enn at vi dør de neste månedene. Når det er sagt, så viser resultater at viruset er mer dødelig enn influensa. Spesielt for eldre. Det vi som enkeltpersoner bør gjøre for å forhindre at pandemien sprer seg, er å følge ekspertens råd og ikke bruke mer tid enn absolutt nødvendig blant andre mennesker. Jeg vil anbefale å lese denne artikkelen av Steve Pavlina.

Lørdag 14. mars 2020
Min antagelse er at folk er redde for Corona-viruset fordi de er redde for å dø. Regjeringen bruker frykt og spesielt frykt for døden til å kontrollere oss. Når det faktisk er det mest naturlige i hele verden. Vi kommer alle til å dø. Eller i hvert fall kroppen vår vil. Sjelen vår blir å fortsette sin reise. Døden er ikke slutten på oss, det er bare en overgang. Vi lider fordi vi er knyttet til livet. Noen ganger må du bare dø litt innvendig for å gjenfødes og reise deg som en sterkere og klokere versjon av deg selv.

Fredag 13. mars 2020
Nyhetsvarsel: Corona-viruset har nå rammet Norge med full virkning. Barnehager, skoler, treningssentre, barer og bibliotek er nå stengt. Jeg var på matbutikken i går, og energien i bygningen var skremmende. Det er i tider som dette du har en fordel om du har et sterkt sinn. Indre fred er den nye suksessen. Bare en påminnelse for de av dere som plages med frykt og angst: Ikke bekymre deg. Det vil passere. Det er ikke dommedag, selv om media viser det bildet. Slapp av og fokuser på det positive.

Torsdag 12. mars 2020
Å eldes er obligatorisk, å bli gammel til sinns er valgfritt. Aldringen vår skjer automatisk. Vår tankegang derimot, er under vår kontroll. Likevel blir det meste av samfunnet så fastlåst i sine gamle tankemønstre at de glemmer det er mulig å endre seg. Hjernen vår er til syvende og sist et verktøy. Spørsmålet er, bruker du verktøyet eller bruker verktøyet deg? Det eneste som fengsler oss er tankene våre. Når du utvider tankene og får tankene dine på rett kjør, blir du fri. Du er ubegrenset potensiale.

Onsdag 11. mars 2020
Så snart du får oversikt over livet, så mister plutselig de hverdagslige problemene sin betydning. Du blir i det minste i stand til å takle dem på en annen måte. Hvis du har det vanskelig, og alt du ser er en mørk vegg foran deg som forårsaker depresjon, så er det verdt å teste tipset som ble nevnt i gårsdagens innlegg. Zoom ut og observer situasjonen fra et objektivt synspunkt. Spør deg selv: Hva er den beste løsningen for å overvinne denne utfordringen? Den er bare midlertidig. Krev at den forsvinner.

Tirsdag 10. mars 2020
Et flott verktøy for å endre perspektiv på livet er å zoome ut og se livet fra fugleperspektiv. Se for deg at du er oppe i skyene akkurat nå og ser ned på deg selv. Du ser miljøet rundt deg, og du ser fortiden og fremtiden din. Følelsen du hadde i kroppen din før du leste dette. Forandret den seg? Fortsett å se på deg selv fra fugleperspektiv, og begynn å planlegge ditt neste trinn. Fra hvor du er nå og til hvor du ønsker å være i livet, så finnes det en rute som er kortere enn alle andre. Endre kurs deretter.

Mandag 9. mars 2020
Nysgjerrighet og lekenhet er to verdier jeg satte skyhøyt da jeg var barn. Et sted langs veien tok imidlertid alvoret i livet over. Hvorfor det? Min tolkning er at når flertallet av menneskene på jorda har en viss oppførsel, så er det lett for å bli dratt med i dragsuget. Hvis du spiller livets regler etter samfunnets forventninger til deg, så har virkeligheten en tendens til å bli mekanisk og trist. Plutselig våkner du opp og spør deg selv: Hva i helsikes er det jeg driver med? Lek livet basert på dine egne verdier.

Søndag 8. mars 2020
En av hovedårsakene til at vi sliter i livet, er fordi vi tar livet altfor seriøst. Etter at vi blir voksne er vi plutselig på egen hånd, uten instruksjoner hvordan spillereglene for livet fungerer. Frykten for å gå tom for penger og frykten for at folk rundt oss ikke skal støtte oss, gjør at vi tar opp lån vi ikke har råd til og kjøper ting vi ikke behøver for å få andre menneskers godkjenning. "Så lenge jeg har den nyeste Iphonen, vil de godta meg." Se for deg et liv uten bekymringer og null gjeld. Hvordan føles det?

Lørdag 7. mars 2020
På samme måte som at omstendighetene dine ikke definerer deg, så gjelder det samme for fortiden din. Alt du er i stand til å observere er ikke hvem du egentlig er. Med andre ord: Du er ikke fortiden din. Du er ikke tankene dine. Du er ikke følelsene dine. Du er ikke kroppen din. Det du er, er bevisstheten bak det hele. For virkelig å endre livet ditt, må du søke innover. Svarene du søker for å kunne avslutte all lidelse er ikke der ute. De er skjult i dette nøyaktige øyeblikket. I dypet av hvem du egentlig er.

 


Close

Legg igjen din e-post og motta gratis 5 enkle verktøy som hjelper deg å beholde kontroll over følelsene dine i møte med dominerende mennesker